Huis verkopen

Opfunda beoordeeld met een: 9,7

Verkopen met Q-Bus Makelaars in 7 stappen:

Een goede vraagprijs voor jouw woning is belangrijk. Daarom komt Q-Bus Makelaars bij jouw thuis om de woning te inspecteren en om jou advies te geven. Er wordt tijdens de inspectie gelet op de ligging en de technische staat van je woning.

De vraagprijs bepalen

Wij regelen dat alle vragen over jou woning goed beantwoord worden, wij kijken via de NVM-database voor woonobjecten naar de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. Zo krijg jij een duidelijk en eerlijk beeld over de prijzen waar de woningen in jouw buurt voor verkocht zijn.

Energielabel? Energielabel!

Ook informeren wij jou over het verplichte energielabel. Uiteraard krijg je na ons bezoek een uitstekend en eerlijk advies over een realistische vraagprijs. De waarde indicatie wordt met onze makelaars van Q-Bus makelaars uitvoerig en duidelijk besproken.

Vragen over het energielabel?

Benieuwd naar de waarde van jouw woning?

Weet je nog niet zeker of je wilt verhuizen? Wij voeren gratis een vrijblijvende een waardebepaling voor je uit. Zo weet jij wat je woning op dit moment waard is en voorzien we je van tips over het verkopen van je woning.

2. Publiciteitsplan opstellen

Jouw woning komt niks te kort! Van een professionele fotoreportage met hightech fotoapparatuur tot virtuele tours, woning en dronevideo's én 2D & 3D presentaties.
Tot slot wordt er een brochure gemaakt waarin de volgende onderdelen in staan:

  • Verkoopteksten
  • Kenmerken
  • Foto's
  • Roerende zaken lijst
  • Kadastrale informatie
  • Eventueel een plattegrond

Goede marketing is ontzettend belangrijk voor de woningverkoop

Je ontvangt van ons eerst een "preview" brochure die na goedkeuring van jou direct naar de drukkerij zal worden verzonden. Al onze documentatie- en presentatiemateriaal zijn van kwalitatief hoogwaardig drukwerk, zo wordt jouw woning op een juiste manier in de markt gepresenteerd.

Jouw woning wordt daarna aangemeld in de NVM-database. Hierdoor wordt de woning automatisch vooraf aan alle NVM-makelaars en hun zoekers gepresenteerd. Je woning wordt uiteraard ook geplaatst op onze eigen website en op de meest bekeken en belangrijkste landelijke vastgoed site funda.

De video's die gemaakt zijn van de woning worden geplaatst op Youtube, en uiteraard worden de objecten o.a. geplaatst op Social Media.

Wil jij volledig ontzorgd worden?

Of ben je benieuwd naar de waarde van je woning?

Dronevlucht 175
Optimaal resultaat
Dat jouw belang centraal staat is zeker. Wij versterken jouw positie als verkoper om ervoor te zorgen dat we samen het beste resultaat behalen. Wij gaan dus niet voor de snelste verkoop, maar halen het onderste uit de kan voor onze klanten. We zijn gretig, maar maken zaken niet mooier dan dat ze zijn. Nieuwsgierig? Lees onze beoordelingen!
IJzersterke dienstverlening
Bij ons kantoor heb je direct contact met de makelaar. Wij zijn altijd bereikbaar voor onze klanten en wij hebben een 100% tevredenheidsgarantie. Onze bezichtigingen kenmerken zich door enthousiasme. Kies je voor onze dienstverlening, dan kies je voor deskundigheid. Wij zijn trots op onze vakkennis.
Innovatief
Onze mensen zijn vooruitstrevend. We werken graag met de nieuwste technische snufjes, zodat we jouw woning optimaal in de spotlights kunnen zetten. Denk hierbij aan een virtuele tour door je woning op funda en onze drone beelden.

3. Woning verkoopklaar maken

Een potentiële koper moet bij het bezichtigen van de woning het “hier wil ik wonen” gevoel krijgen. Ter voorbereiding voor de fotografie afspraak sturen wij jou een checklist toe.

Tip top woning!

Een goede voorbereiding is het halve werk en dit komt de kwaliteit van het beeldmateriaal ten goede. Het helpt dus als de woning er verzorgd uitziet. Repareer kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat jouw tuin/balkon/dakterras er uitnodigend uitziet. Wij zullen je hierover vooraf adviseren.

Wil jij volledig ontzorgd worden?

4. Bezichtigingen

Q-Bus Makelaars coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met jou en de kandidaat-kopers, stelt de makelaar een tijdstip vast. Zelf hoef je niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is eigenlijk zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als je er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren.

Daarnaast heb jij ook als verkoper te maken met de mededelingsplicht. Kloppen potentiële kopers toch direct bij je aan, verwijs ze dan altijd naar Q-Bus Makelaars. Zo loop je niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.

Plan gerust een afspraak

We komen graag bij je langs

Neem via het onderstaande formulier contact met ons op. Wij bellen je binnen 1 werkdag om een afspraak in te plannen. Je kunt ook direct een afspraak maken door ons te bellen.

Makelaar Mike Martens

Ik sluit voor jou de beste deal, met zorg en aandacht!"

Het kopen, maar ook verkopen van een woning is een van de meeste emotionele gebeurtenissen in een leven. Een goede begeleiding met zorg, aandacht en professionaliteit is daarom belangrijk. Deze persoonlijke begeleiding geef ik je, mét een zakelijke blik zodat ik voor jou de beste deal sluit bij aan- of verkoop van jouw woning.

Elke dag werk ik met veel enthousiasme en plezier. De makelaardij vind ik geweldig! Geen dag is hetzelfde en ik ben dol op woningen; nieuwbouw, historisch, modern of een kluswoning, elke woning heeft iets bijzonders! Bel mij gerust, ik maak graag kennis met jou!

Je huis verkopen met Q-Bus Makelaars?

5. Onderhandelingen

Voor de onderhandelingen kan je vertrouwen op Q-Bus Makelaars. Door hun ervaring weten onze makelaars niet alleen wat jouw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe je er zoveel mogelijk voor kunt krijgen.

Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt Q-Bus Makelaars dat je (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt Q-Bus Makelaars samen met jou vooraf vast welke biedingstactiek je het best kunt volgen. Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopakte worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.

Naast deze voorwaarden maak je met de koper ook afspraken over de datum van leveringen de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.

6. Ondertekening van de koopakte

Wanneer jij en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd.

Schroom ook niet om onze makelaars nadere uitleg te vragen als iets jou niet duidelijk is. Wij informeren je uitgebreid over jouw rechten en plichten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Q-Bus Makelaars maakt de koopovereenkomst op en stuurt deze op als concept naar de koper(s) en verkoper(s) ter controle.

Indien gewenst kunnen wij de koopovereenkomst digitaal versturen naar partijen voor ondertekening. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopakte gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

7. Naar de notaris

Een aantal dagen voor de levering krijg je van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening.

Controleer altijd samen met Q-Bus Makelaars of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering jouw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering ga je met een van onze makelaars naar de notaris. Je bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer je de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster.

Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die je achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten.

Daarnaast regelt de notaris de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op jouw woning en de betaling van de courtage van Q-Bus Makelaars. Het resterende saldo dat overblijft, maakt de notaris over op jouw rekening. Je ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.

Stel verhuizen

Tarief verkoopbegeleiding
Bij verkoop wordt de courtage berekend over de gerealiseerde verkoopprijs. Afhankelijk van de prijsklasse en de courantheid van jouw woning hanteert Q-Bus Makelaars een scherpe courtage. Na het kennismakingsgesprek krijg je van ons een offerte.

Combinatie opdracht?
Bij een gecombineerde opdracht (aan-/verkoop, twee verkopen, etc.), berekent Q-Bus Makelaars een gereduceerd tarief over de tweede transactie.

Jouw droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in!
Back to top