Advies over beleggen nodig?

Bij Q-Bus Makelaars hebben we een goed en gedegen overzicht van beschikbare beleggingsmogelijkheden en kunnen we jou adviseren en begeleiden bij transacties. We kunnen je onder meer helpen met beleggingsadvies in:

 • Bedrijfspanden
 • Kantoren
 • Woningen
 • Logistieke centra
 • Winkels

Ben je geïnteresseerd in het uitbreiden of opzetten van jouw vastgoedportefeuille? We helpen je graag! Laat jouw gegevens achter in het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Wij zijn bekend met de markt en met specifieke bijzonderheden van de diverse locaties
  • Ruime kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling en bouw van vastgoed
  • Voor privé beleggers, kleine én grote ondernemingen
  • Enthousiaste en ervaren medewerkers en adviseurs

  Richard Martens Q Bus

  Neem direct contact op

  Commercieel Vastgoed

  Commercieel vastgoed

  Dankzij onze hoogwaardige kennis van het aanbod in uiteenlopende richtingen van commercieel vastgoed, zoals kantoren, zorglocaties, bedrijfsruimten, logistieke hallen, retail en horeca, kunnen wij jou de meest interessante beleggingsobjecten bieden aansluitend op jouw specifieke wensen en eisen. Aangevuld met actuele marktscans en rapporten over op handen zijnde wijzigingen in de regelgeving.

  Met regelmaat bemiddelen wij eerst bij verhuur van een object en besluit de eigenaar, nadat de transactie heeft plaatsgevonden, om het complex in verhuurde staat te verkopen. Een uitgelezen kans, wanneer je behoefte hebt aan het opzetten of uitbreiden van jouw vastgoedportefeuille.

  Plan een afspraak in

  Woningen

  Om langdurig renderend te beleggen in woningen en wooncomplexen, is gedegen kennis van de markt een vereiste. Wij bekijken de mogelijkheden van het object, plaatsen deze in de context van de ontwikkelingen van de omgeving, de stedenbouwkundige visies en de bestemmingplannen. Daarnaast kunnen wij een goede en reële inschatting maken van huurinkomsten en eigenaarslasten. Zo heb je geen verrassingen in jouw portefeuille, maar een stabiele samenstelling van jouw vastgoedbelegging.

  In Noord-Holland zit Q-Bus Makelaars dicht op de markt. Vaak weten we als eerst over nieuwe projecten of over voornemen tot verkoop van bijvoorbeeld woningcorporaties of lokale beleggers. Bel ons gerust voor het inplannen van een afspraak.

  Kom eens langs voor een kennismaking

  Ontwerp zonder titel 49

  Fiscaliteiten met betrekking tot vastgoedbeheer in privé

  Vastgoedbeheer in Box 3

  Als vastgoedbelegger is het natuurlijk essentieel dat vastgoed rendeert. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen en daarmee kosten te besparen om uiteindelijk een hoger rendement te behalen op je geïnvesteerde vermogen. Let echter op! Dit kan grote financiële gevolgen hebben. Wanneer je te veel dingen zelf doet kan de belastingdienst dit beschouwen als resultaat uit overige werkzaamheden of winst uit onderneming. Dit heeft als consequentie dat je huurinkomsten van Box 3 naar Box 1 verschuiven en je dus inkomstenbelasting moet gaan betalen over je huurinkomsten in plaats van vermogensbelasting. Dit maakt een wereld van verschil, gelet de relatief lage heffing, de hoge voorspelbaarheid van die heffing en het feit dat waardestijgingen niet belast zijn in Box 3.

  Hoe hou ik mijn vastgoedportefeuille in Box 3?

  Als jij je bezig gaat houden met het kopen en verhuren van vastgoed, wil je uiteraard dat dit onder box 3 gaat vallen zodat je huurinkomsten onbelast zijn. Volgens de Belastingdienst is het zo dat wanneer je een pand bezit waar je niet zelf woont, de woning wordt gekenmerkt als een belegging en dus valt in Box 3. Je geeft dan in je belastingaangifte het netto vermogen op van je beleggingspand (dus de WOZ-waarde min de hypotheekschuld).

  Echter is het in de praktijk veel minder zwart/wit. Er kan namelijk sprake zijn van winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden. Hierdoor val je in Box 1, waar niet alleen de (huur)inkomsten progressief worden belast, maar ook de waardeontwikkeling. Het belastingtarief varieert hier van 36,65% tot 51,75% over het hoogste deel van je inkomen. Dit het geval wanneer het rendabel maken van vermogen op een wijze gaat die normaal, actief vermogensbeheer te buiten gaat. Een erg grijs gebied, want wat is ‘normaal, actief vermogensbeheer’.

  Waar het in de essentie om draait is hoeveel tijd en werk je steekt in de aankoop, verhuur en verkoop van je beleggingspanden. Als je beleggingspanden aankoopt als belegging en hier verder weinig aan doet is het “normaal vermogensbeheer”. Ga je je echter actief bezig houden met verbouwen of renovatie, het werven van huurders, de administratie en ben je in het bezit van specifieke kennis binnen de onroerendgoedwereld, dan kan er sprake zijn van winst uit onderneming of resultaat uit werkzaamheden. Deze activiteiten leiden namelijk allemaal tot een waardevollere portefeuille. Niet alleen wat betreft bezettingsgraad en hoogte van de huursom maar ook wat betreft tevredenheid van cliënten en de uitstraling van het vastgoed. Hoewel voldoen aan 1 voorwaarde niet voldoende zal zijn om te stellen dat er sprake is van een bedrijf /winst uit onderneming, is toch het risico reëel aanwezig dat de Belastingdienst de aanvullende activiteiten al snel als meer dan ‘normaal, actief vermogensbeheer’ zullen aanmerken.

  Concluderend, om risico te voorkomen, wil je als vastgoedinvesteerder je eigen betrokkenheid en werkzaamheden zoveel mogelijk beperken. Om ervoor te zorgen dat je ook bij meerdere beleggingspanden voor de Belastingdienst in Box 3 blijft vallen, is het verstandig om het vastgoedbeheer uit te besteden. Daarin kan Q-Bus Makelaars veel betekenen en meerwaarde aan je portefeuille geven. Het uitbesteden van die activiteiten levert voor jou immers geen werkzaamheden – en dus geen belastingheffing – op.

  Een sterk team met enthousiaste en ervaren medewerkers en adviseurs

  Lokale en parate kennis
  Wij zijn bekend met de markt en met specifieke bijzonderheden van de diverse locaties
  Een partner waar u op en mee kunt bouwen
  Ruime kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling en bouw van vastgoed
  Wij staan voor u klaar met raad en daad
  Voor privé beleggers, kleine én grote ondernemingen

  8.8 Anoniem Wijzend 46 03 feb. 2023

  Snelle en adequate informatie en begeleiding. Zeer fraaie brochure en video op Funda van het huis, tuin en directe omgeving. Zeker aan te bevelen.

  10 Anoniem Esdoornlaan 1 01 jan. 2023

  We zijn heel erg tevreden! Hij was goed bereikbaar, dacht met ons mee en gaf ons goede tips waardoor de verkoop voorspoedig verliep. Het is dat we nooit meer gaan verhuizen maar anders zouden we...

  9.0 Dhr. Sipke Oosten Zwet 3 A 22 dec. 2022

  contact verliep uitermate prettig werd goed op de hoogte gehouden van de procedure en voortgang behulpzaam prettig in omgang deskundig

  8.8 Anoniem Cornelis Corneliszoonstraat 12 14 dec. 2022

  Wij zijn zeer tevreden over de service van Qbus makelaars. Er zijn prachtige foto's gemaakt en in het gehele proces van verkoop en aankoop zijn wij goed geadviseerd en begeleid. De samenwerking was...

  9.0 Anoniem Lindenlaan 50 B 05 dec. 2022

  Prima makelaar, houdt je goed op de hoogte. Realistisch, vriendelijk en goede adviezen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij ons huis ook goed zal verkopen.

  9.8 Dhr. Kooiman Vlietgors 22 27 nov. 2022

  Wij waren erg blij met de voortgang en verloop van de verkoop van ons huis. Deskundige zeer aardige makelaar welke precies weet ... op het moment van verkoop hoe de roerige actuele huizenmarkt op dat...

  10 Dhr. Mol Burgemeester van Roosmalenstraat 6 31 okt. 2022

  Vanaf het eerste contact wisten we meteen wat wij aan onze makelaar Q-bus hadden. Duidelijk, direct en eerlijk. Daardoor hebben we het hele proces om ons huis te verkopen als zeer prettig ervaren.

  10 Dhr. Joost Goedhart Europaplein 74 10 okt. 2022

  Fantastische begeleiding bij het verkopen van me apartement Ton en Richard hebben goed werk geleverd snel en goed verkocht!

  10 Mevr. Hamburg Sternweg 2 28 sep. 2022

  Ons contact was en is nog steeds prima. We worden goed begeleid en de presentatie van onze woning op Funda en de brochure voor de belangstellenden was ook goed verzorgd. We zouden zo weer met Qbus in...

  8.5 Anoniem Houtendijk 4 19 sep. 2022

  Wij kozen voor Q-Bus, omdat ze al eerder een huis in onze straat hadden verkocht, en om hun mooie presentaties. Ze maakten snel een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dat heeft ons over de streep...

  Jouw droomhuis nog niet gevonden?

  Schrijf je in!
  Back to top