Hulp bij een huis kopen?

Schakel een aankoopmakelaar in voor de beste kansen!
Opfunda beoordeeld met een: 9,7

Huis kopen met hulp van onze aankoopmakelaar

Als aankoopmakelaar is het ons doel dat jij je droomhuis vindt én kunt kopen. Een woning kopen doe je niet elke dag. Het is een grote stap en er komt heel wat bij kijken. Wij van Q-Bus Makelaars begeleiden en adviseren je graag bij deze belangrijke stap in je leven. Het aankopen van een huis verloopt in 7 verschillende stappen. Deze lichten we graag toe.

Aankoopmakelaar

Met een aankoopmakelaar sta je sterker
Een NVM aankoopmakelaar is als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod en vergroot jouw kansen door zijn/haar netwerk in te zetten.
Wij helpen je jouw woonwensen te realiseren
Wij brengen jouw woonwensen en mogelijkheden duidelijk in kaart. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het aankoopproces.
Je bent er snel bij
Met een aankoopmakelaar heb je een streepje voor. Al voordat het aanbod op funda komt, weet een aankoopmakelaar al wat er te koop komt te staan.

1. Geschikte woning zoeken

Je geeft Q-Bus Makelaars een aankoopopdracht. Vervolgens komen we een courtage overeen. Wij schrijven je in en bouwen je online zoekprofiel. Vanaf dat moment krijg je woningen die aan jouw wensen voldoen in je mailbox. Deze berichten krijg je vaak nog net vóór de woning op funda verschijnt. Hierdoor krijg je een belangrijke voorsprong op andere geïnteresseerden: soms kun je al in onderhandeling zijn op het moment dat de woning op funda.nl verschijnt. Op je persoonlijke pagina kun je specifieke vragen stellen over het aanbod binnen je zoekprofiel.

2. Bezichtigingen

Na de oriënterende bezichtiging regelt Q-Bus Makelaars de tweede serieuze bezichtiging. Wij gaan met je mee en begeleiden je tijdens deze bezichtiging. Ook kijken we zelf goed rond. We kijken onder andere naar het onderhoud van de woning, naar de aanwezigheid van eventuele gebreken en dus naar eventuele reparaties of uit te voeren verbouwingen die te verwachten zijn. Mogelijk adviseren we je een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Door onze ruime ervaring weten we vaak welke woningen al langer te koop staan en kennen we de omgeving goed. Vaak zijn we op de hoogte van eventuele gemeentelijke plannen en andere ‘inside information’. Zo ben jij altijd het beste geïnformeerd zodat je goede beslissingen kunt maken.


   Geen gedoe

   Het kopen van een huis is een heel geregel. Afspraken plannen, huizen bekijken, de reële waarde bepalen, onderhandelen, een bouwkundige keuring regelen en de koopovereenkomst controleren. Wij zorgen ervoor dat het gehele aankoopproces tot in de puntjes is geregeld. We ontzorgen je van A tot Z.

   3. Extra onderzoek

   Wanneer je na het bezichtigen nog steeds interesse hebt in een woning, kan het nodig zijn extra onderzoek te doen. Wij adviseren je hier uitgebreid over. Het kan nodig zijn een bouwkundige in te schakelen voor nadere inspectie. Daarnaast kunnen onze makelaars extra onderzoek doen naar bijvoorbeeld:

   • Eventuele funderingsproblemen
   • Slapende vereniging van eigenaren
   • Achterstallig onderhoud van de VvE
   • Erfpacht of eigen grond?
   • De ontwikkelingsrichting van de buurt
   • De verbouwingsmogelijkheden met eventuele aanvraag voor een bouwvergunning

   4. Onderhandelen

   Ben je er over uit en wil je gaan bieden op je droomwoning? Dan adviseert Q-Bus Makelaars over de beste biedingsstrategie. Onze makelaars zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien kunnen wij als NVM-makelaar in de NVM-database kijken, zo kunnen we zien wat de huidige marktwaarde is van vergelijkbare woningen in de buurt. Breng je een bod uit? Dan kan Q-Bus Makelaars het bod op jouw verzoek van ontbindende voorwaarden voorzien. Een verkoopovereenkomst wordt ontbonden als niet aan die voorwaarden voldaan is. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn financieringsvoorbehoud, bouwkundige keuring en de NVM No-Risk clausule.

   5. Naar de notaris voor het koopcontract!

   Zodra er een akkoord is bereikt over het bod kan de notaris een koopakte opstellen. Je loopt deze samen met ons door om zeker te zijn dat alles klopt. Bij Q-Bus Makelaars letten we in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Als alles in orde is, onderteken je samen met de verkoper de koopakte, nadat deze door ons is gecontroleerd.

   6. Je woning financieren

   Is de koopakte getekend? Gefeliciteerd! Maar je bent er nog niet helemaal. Eerst dien je de financiering definitief rond te maken. Dit gebeurt meestal in de vorm van een hypotheek. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, het eigen geld dat je eventueel inbrengt en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en je notariskosten voor het transport), stelt je hypotheekadviseur precies vast welk bedrag je aan hypotheek nodig hebt, welke rente daarover gerekend wordt en welke maandlasten dat met zich meebrengt.

   Bezichtiging 138

   7. Naar de notaris

   Wanneer jullie een datum hebben vastgesteld voor de overdracht van de woning wacht je af tot de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) en de hypotheekakte heeft voorbereid. Op de dag van overdracht inspecteer je samen met onze aankoopmakelaar de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Daarna ga je naar de notaris om de akte van levering en de hypotheekakte te tekenen. Vervolgens zorgt de notaris ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.

   Schakel onze aankoopmakelaar in

   Wil je kijken wat onze aankoopmakelaar voor jou kan betekenen? Kom kennismaken tijdens een gratis aankoopadviesgesprek!

   Plan gerust een afspraak

   We adviseren je graag

   Neem via het onderstaande formulier contact met ons op. Wij bellen je binnen 1 werkdag om een afspraak in te plannen. Je kunt ook direct een afspraak maken door ons te bellen.

   Makelaar Ton Martens

   "Ik maak graag een afspraak met je om samen het traject van verkoop en/of aankoop te bespreken."

   Q-Bus Makelaars is een allround organisatie op alle gebieden binnen de makelaardij, en al jaar en dag een gewaardeerd begrip in de regio. Adviseren is mijn passie bij aankoop- en verkoopopdrachten, verkoop nieuwbouw en advisering bij ontwikkeling van nieuwe woongebieden. Met mijn vastgoed-werkervaring sinds 2001 ben ik al vele jaren makelaar in woningen en bedrijfsmatig vastgoed. De wensen van de klant goed scherp krijgen, is voor mij de basis voor een goed advies. Een prettig contact vind ik belangrijk voor een goede samenwerking. Creativiteit, professionaliteit, betrokkenheid en passie staan bij mij voorop.

   Kennismaken?

   Wat onze klanten vinden:

   8.8 Anoniem Wijzend 46 03 feb. 2023

   Snelle en adequate informatie en begeleiding. Zeer fraaie brochure en video op Funda van het huis, tuin en directe omgeving. Zeker aan te bevelen.

   10 Anoniem Esdoornlaan 1 01 jan. 2023

   We zijn heel erg tevreden! Hij was goed bereikbaar, dacht met ons mee en gaf ons goede tips waardoor de verkoop voorspoedig verliep. Het is dat we nooit meer gaan verhuizen maar anders zouden we...

   9.0 Dhr. Sipke Oosten Zwet 3 A 22 dec. 2022

   contact verliep uitermate prettig werd goed op de hoogte gehouden van de procedure en voortgang behulpzaam prettig in omgang deskundig

   8.8 Anoniem Cornelis Corneliszoonstraat 12 14 dec. 2022

   Wij zijn zeer tevreden over de service van Qbus makelaars. Er zijn prachtige foto's gemaakt en in het gehele proces van verkoop en aankoop zijn wij goed geadviseerd en begeleid. De samenwerking was...

   9.0 Anoniem Lindenlaan 50 B 05 dec. 2022

   Prima makelaar, houdt je goed op de hoogte. Realistisch, vriendelijk en goede adviezen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij ons huis ook goed zal verkopen.

   9.8 Dhr. Kooiman Vlietgors 22 27 nov. 2022

   Wij waren erg blij met de voortgang en verloop van de verkoop van ons huis. Deskundige zeer aardige makelaar welke precies weet ... op het moment van verkoop hoe de roerige actuele huizenmarkt op dat...

   10 Dhr. Mol Burgemeester van Roosmalenstraat 6 31 okt. 2022

   Vanaf het eerste contact wisten we meteen wat wij aan onze makelaar Q-bus hadden. Duidelijk, direct en eerlijk. Daardoor hebben we het hele proces om ons huis te verkopen als zeer prettig ervaren.

   10 Dhr. Joost Goedhart Europaplein 74 10 okt. 2022

   Fantastische begeleiding bij het verkopen van me apartement Ton en Richard hebben goed werk geleverd snel en goed verkocht!

   10 Mevr. Hamburg Sternweg 2 28 sep. 2022

   Ons contact was en is nog steeds prima. We worden goed begeleid en de presentatie van onze woning op Funda en de brochure voor de belangstellenden was ook goed verzorgd. We zouden zo weer met Qbus in...

   8.5 Anoniem Houtendijk 4 19 sep. 2022

   Wij kozen voor Q-Bus, omdat ze al eerder een huis in onze straat hadden verkocht, en om hun mooie presentaties. Ze maakten snel een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dat heeft ons over de streep...

   Jouw droomhuis nog niet gevonden?

   Schrijf je in!
   Back to top