Energielabel aanvragen

Opfunda beoordeeld met een: 9,7

Energielabel aanvragen

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is, dit label is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Een energielabel is sinds 1 januari 2021 verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. De eigenaar/verkoper van de woning is wettelijk verplicht om het energielabel te verzorgen. Dit kun je helaas niet zelf doen, het energielabel kan uitsluitend door hiertoe gediplomeerde inspecteurs worden afgeven. Met onze partner Homekeur hebben wij de afspraak gemaakt dat je na de gemaakte afspraak snel over het vereiste energielabel kunt beschikken.

Direct aanvragen

logo homekeur

Aanvraag energielabel bij Homekeur

Homekeur is dé specialist voor het verkrijgen van een energielabel. Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs ben je als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde en ambitieuze werkwijze en gedegen inspectie door de inspecteur.

Na de aanvraag

Na de aanvraag van een energielabel wordt een afspraak met je gemaakt voor de inspectie op locatie met een van de inspecteurs. Afhankelijk van de grootte van de woning duurt deze inspectie ongeveer 1 uur. Geen zorg; mocht er hiervoor onverhoopt meer tijd nodig zijn, dan volgt er geen verrekening. Desgewenst kun je tijdens deze inspectie ook vragen stellen.

Waar kijkt de inspecteur naar

De inspecteur zal onder andere kijken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. Nadat de woning is geïnspecteerd zal de inspecteur alle bevindingen verwerken en doorberekenen in de software. Je krijgt vervolgens een energieprestatie certificaat toegestuurd met daarbij het energielabel.

Binnen 1 werkdag reactie

Voer onderstaand jouw informatie in voor de aanvraag van een energielabel. Homekeur zal op werkdagen - uiterlijk binnen een dag - een afspraak met je maken en deze bevestigen.

Back to top