Aankoopproces in 7 stappen

Het aankopen van een huis verloopt in 7 verschillende stappen. Deze lichten we graag toe.

Huis in Bergen of Uitgeest aankopen
Een huis kopen doe je niet dagelijks. Daarom is het wel zo fijn als dit proces zo duidelijk mogelijk wordt uitgelegd. Daarom vertellen wij je hier alle stappen die wij zetten om de beste koop voor jou te doen!

Onze aankoopmakelaar

Met een aankoopmakelaar sta je sterker
Een NVM aankoopmakelaar is als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod en vergroot jouw kansen door zijn/haar netwerk in te zetten
Wij helpen je jouw woonwensen te realiseren
Wij brengen jouw woonwensen en mogelijkheden duidelijk in kaart. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het aankoopproces.
Je bent er snel bij
Met een aankoopmakelaar heb je een streepje voor. Al voordat het aanbod op funda komt, weet een aankoopmakelaar al wat er te koop komt te staan.

Aankoopproces

1. Geschikte woning zoeken
Je geeft Q-Bus Makelaars een aankoopopdracht. Vervolgens komen we een courtage overeen. Wij schrijven je in en bouwen je online zoekprofiel. Vanaf dat moment krijg je woningen die aan jouw wensen voldoen in je mailbox. Deze berichten krijg je vaak nog net vóór de woning op funda verschijnt. Hierdoor krijg je een belangrijke voorsprong op andere geïnteresseerden: soms kun je al in onderhandeling zijn op het moment dat de woning op funda.nl verschijnt. Op je persoonlijke pagina kun je specifieke vragen stellen over het aanbod binnen je zoekprofiel.

2. Bezichtigingen
Na de oriënterende bezichtiging regelt Q-Bus Makelaars de tweede serieuze bezichtiging. Wij gaan met je mee en begeleiden je tijdens deze bezichtiging. Ook kijken we zelf goed rond. We kijken onder andere naar het onderhoud van de woning, naar de aanwezigheid van eventuele gebreken en dus naar eventuele reparaties of uit te voeren verbouwingen die te verwachten zijn. Mogelijk adviseren we je een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Door onze ruime ervaring weten we vaak welke woningen al langer te koop staan en kennen we de omgeving goed. Vaak zijn we op de hoogte van eventuele gemeentelijke plannen en andere ‘inside information’. Zo ben jij altijd het beste geïnformeerd zodat je goede beslissingen kunt maken.

3. Extra onderzoek
Wanneer je na het bezichtigen nog steeds interesse hebt in een woning, kan het nodig zijn extra onderzoek te doen. Wij adviseren je hier uitgebreid over. Het kan nodig zijn een bouwkundige in te schakelen voor nadere inspectie. Daarnaast kunnen onze makelaars extra onderzoek doen naar bijvoorbeeld:

  • Eventuele funderingsproblemen
  • Slapende vereniging van eigenaren
  • Achterstallig onderhoud van de VvE
  • Erfpacht of eigen grond?
  • De ontwikkelingsrichting van de buurt
  • De verbouwingsmogelijkheden met eventuele aanvraag voor een bouwvergunning

4. Onderhandelen
Ben je er over uit en wil je gaan bieden op je droomwoning? Dan adviseert Q-Bus Makelaars over de beste biedingsstrategie. Onze makelaars zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien kunnen wij als NVM-makelaar in de NVM-database kijken, zo kunnen we zien wat de huidige marktwaarde is van vergelijkbare woningen in de buurt. Breng je een bod uit? Dan kan Q-Bus Makelaars het bod op jouw verzoek van ontbindende voorwaarden voorzien. Een verkoopovereenkomst wordt ontbonden als niet aan die voorwaarden voldaan is. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn financieringsvoorbehoud, bouwkundige keuring en de NVM No-Risk clausule.

9.0 Dhr. Van Hooff Kastanjelaan 9 21 mei 2024

ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem

10 Anoniem Dreef 25 03 mei 2024

De samenwerking was van begin tot eind zeer discreet en professioneel. Je voelt meteen dat je in goede handen bent. Deze makelaar is een echte aanrader.

10 Mevr. Sonja Allis Julianaplein 12 06 apr. 2024

Dit is de 2e keer dat we met deze makelaar in zee gaan. Zoek niet verder, topservice en bereikbaarheid. Goede begeleiding met een geweldig eindresultaat.

9.0 Dhr. juriaan Stationsstraat 83 09 feb. 2024

Tijdens het verkoop proces intensief constructief contact wat heeft geleid tot de verkoop van onze woning en tevens uitstekende medewerking ondersteuning aankoop nieuw appartement!

10 Anoniem Kalverkamplaan 4 07 dec. 2023

Er werd snel actie ondernomen. Zaken vakkundig en snel afgehandeld. Korte communicatie lijnen direct met de makelaar.

10 Anoniem Lagendijk 17 C 22 nov. 2023

Top, good geïnformeerd, en begeleid. Bereikbaar gedurende de avond of weekend, heel belangrijk als kopers informatie nodig hebben of willen bieden.. Wij zeggen bedankt.

10 Anoniem Raadhuisweg 1 02 nov. 2023

We zijn zeer deskundig geholpen. Het verkoopproces verliep snel. Het beeldmateriaal was van hoge kwaliteit omdat er veel aandacht aan wordt besteed. Verder verliep de communicatie erg goed, we kregen...

9.3 Anoniem Eikenstraat 54 28 okt. 2023

Deskundige, enthousiaste en snelle service/ begeleiding. Met vertrouwen mijn woning door Q-Bus laten verkopen.

9.8 Dhr. Onno Vink Burgemeester van Roosmalenstraat 11 26 sep. 2023

De expertise en professionaliteit hebben geleid tot een snelle en vlotte verkoop van onze woning in Uitgeest. Ze hebben de markt goed ingeschat en strategisch advies gegeven waardoor we snel...

10 Anoniem De Bakker 45 09 sep. 2023

Wij zijn zeer tevreden met de service van Q-Bus! Ton heeft ons vanaf het allereerste contact goed geïnformeerd en geadviseerd. Hij luisterde goed naar onze wensen/vragen en stond tijdens het hele...

5. Naar de notaris voor het koopcontract!
Zodra er een akkoord is bereikt over het bod kan de notaris een koopakte opstellen. Je loopt deze samen met ons door om zeker te zijn dat alles klopt. Bij Q-Bus Makelaars letten we in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Als alles in orde is, onderteken je samen met de verkoper de koopakte, nadat deze door ons is gecontroleerd.

6. Je woning financieren
Is de koopakte getekend? Gefeliciteerd! Maar je bent er nog niet helemaal. Eerst dien je de financiering definitief rond te maken. Dit gebeurt meestal in de vorm van een hypotheek. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, het eigen geld dat je eventueel inbrengt en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en je notariskosten voor het transport), stelt je hypotheekadviseur precies vast welk bedrag je aan hypotheek nodig hebt, welke rente daarover gerekend wordt en welke maandlasten dat met zich meebrengt.

7. Naar de notaris
Wanneer jullie een datum hebben vastgesteld voor de overdracht van de woning wacht je af tot de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) en de hypotheekakte heeft voorbereid. Op de dag van overdracht inspecteer je samen met onze aankoopmakelaar de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Daarna ga je naar de notaris om de akte van levering en de hypotheekakte te tekenen. Vervolgens zorgt de notaris ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.

Maak kennis met de aankoopmakelaar

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!
Back to top