Mijn favorieten

Je kunt maar één keer een goede eerste indruk maken...

Indien u besluit de verkoop van uw object op een professionele manier via ons kantoor te laten plaatsvinden, dan zullen wij het volgende realiseren om deze verkoop succesvol te laten verlopen.
Verkoop in 7 stappen
 
1.De Vraagprijs bepalen en aanvraag van het verplichte energielabel
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Daarom komt Q-Bus Makelaars bij u thuis om de woning te inspecteren en om uw te adviseren. Er wordt dan gelet op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook wordt de vereniging van eigenaren, het kadaster en de gemeentelijke belastingen onderzocht en of uw woning al verkoop klaar is. Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Wij zorgen ervoor dat wij alle vragen over de woning goed worden beantwoord. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert Q-Bus Makelaars verder de marktprijzen (dus niet de vraagprijzen maar de transactieprijzen) van vergelijkbare woningen in de omgeving. Hierdoor krijgt u een duidelijk en eerlijk beeld over de werkelijke transactie prijzen waar woningen voor verkocht zijn. Ook krijgt u informatie van ons over het verplichte energielabel. Uiteraard krijgt u na ons bezoek een uitstekend en eerlijk advies over een realistische vraagprijs. De waarde indicatie wordt met onze makelaars van Q-Bus Makelaars uitvoerig en duidelijk besproken.
 
2. Publiciteitsplan opstellen
Goede marketing vinden wij bij Q-Bus Makelaars uiterst belangrijk bij de woningverkoop. Wij verzorgen een professionele fotoreportage met hightech fotoapparatuur. De gemaakte opnamen worden gebruikt voor de verkoopbrochure, het actueel magazine, de Home en/of Business Promo Cards, de Raampresentatie, de Buurtmailing, de internetplaatsing op funda.nl en op onze eigen site www.q-vastgoed.nl. Ook verzorgen wij virtuele tours, woning en dronevideo's, 2D & 3D presentaties.

Wij stellen een zo compleet mogelijke brochure van uw object samen voorzien van verkoopteksten, kenmerken, foto´s, roerende zaken lijst, kadastrale informatie, eventueel met plattegronden. Zodra alle informatie betreffende het object is verkregen, ontvangt u van ons een “preview” brochure, die vervolgens direct na uw goedkeuring naar de drukkerij zal worden verzonden voor uitgave. Al onze documentatie en presentatiemateriaal zijn van kwalitatief hoogwaardig drukwerk. Wij zorgen ervoor dat uw woning op een juiste manier in de markt wordt gepresenteerd.
Uw woning wordt dan aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor wordt uw woning automatisch vooraf aan alle NVM-makelaars en hun zoekers gepresenteerd. Uw woning wordt geplaatst op onze eigen website www.q-vastgoed.nl en op de meest bekeken en belangrijkste landelijke vastgoed site Funda.nl en-/of Fundainbusiness.nl. De video's worden geplaatst op Youtube, en uiteraard worden de objecten o.a. geplaatst op Facebook, Instagram, Twitter.. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. Tevens verzorgen wij voor u de optimale Funda-ranking, waardoor uw woning bovenaan de pagina’s komt te staan, en de woningzoekende in de omgeving als eerste uw woning te zien krijgen. U krijgt bij ons de beste presentatie.
 
3. Woning verkoopklaar maken
Een potentiële kopers moet bij het bezichtigen van de woning het “hier wil ik wonen” gevoel krijgen. Ter voorbereiding bij het maken van de foto afspraak sturen wij u bijgaande checklist toe. Een goede voorbereiding is het halve werk en dit komt de kwaliteit van het beeldmateriaal ten goede. Het helpt dus als de woning er verzorgd uitziet. Repareer kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat uw tuin/balkon/dakterras er uitnodigend uitziet. Wij zullen u hierin vooraf adviseren.
 
4. Bezichtigingen
Q-Bus Makelaars coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt de makelaar een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is eigenlijk zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren. Daarnaast heeft u ook als verkoper te maken met de mededelingsplicht. Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar Q-Bus Makelaars. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.
 
5. Onderhandelingen
Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op Q-Bus Makelaars. Door hun ervaring weten onze makelaars niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt Q-Bus Makelaars dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt Q-Bus Makelaars samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen. Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopakte worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.
Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van leveringen de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.  
 
6. Ondertekening van de koopakte
Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Schroom ook niet om onze makelaars  nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. Wij informeren u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Q-Bus Makelaars maakt de koopovereenkomst op en stuurt deze op als concept naar de koper(s) en verkoper(s) ter controle. Indien gewenst kunnen wij de koopovereenkomst digitaal versturen naar partijen voor ondertekening. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopakte gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.
 
7. Naar de notaris
Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Controleer altijd samen met Q-Bus Makelaars of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaat u met een van onze makelaars naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster. Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten. Daarnaast regelt de notaris de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw woning en de betaling van de courtage van Q-Bus Makelaars. Het resterende saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.
 
Tarief verkoopbegeleiding
Bij verkoop wordt de courtage berekend over de gerealiseerde verkoopprijs. Afhankelijk van de prijsklasse en de courantheid van uw woning hanteert Q-Bus Makelaars een scherpe courtage. Na het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een offerte.
 
Combinatie
Bij een gecombineerde opdracht (aan-/verkoop, twee verkopen, etc.), berekent Q-Bus Makelaars een gereduceerd tarief over de tweede transactie.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring