Mijn favorieten

Bent u op zoek naar een woning of heeft u deze al gevonden?

Het aankopen van een huis verloopt in 7 verschillende stappen:
 
1. Geschikte woning zoeken
U geeft Q-Bus Makelaars een aankoopopdracht. Wij komen een courtage overeen. Wij schrijven u in en wij bouwen uw online zoekprofiel. Vanaf dat moment krijgt u vrijwel dagelijks woningen die aan uw wensen voldoen in uw mailbox. Deze berichten krijgt u vaak nog net vóór de woning op funda.nl verschijnt. Hiermee heeft u een belangrijke voorsprong op andere geïnteresseerden; soms kunt u al in onderhandeling zijn op moment dat de woning op funda.nl verschijnt. U heeft een eigen persoonlijke pagina waar u ons specifieke vragen stelt over het aanbod binnen uw zoekprofiel.
 
2. Bezichtigingen
Na de oriënterende bezichtiging regelt Q-Bus Makelaars de tweede serieuze bezichtiging. Wij gaan met u mee en begeleiden u tijdens deze bezichtiging. Ook kijken we zelf goed rond: onder andere naar het onderhoud van de woning, naar de aanwezigheid van eventuele gebreken en dus naar eventuele reparaties of uit te voeren verbouwingen die te verwachten zijn. Mogelijk adviseren we u een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Door onze ruime ervaring weten we vaak welke woningen al langer te koop staan en kennen we de buurten of woonwijken echt goed, of waar anderszins ‘iets mee is’. Daarnaast kennen we de omgeving als de beste, en vaak ook eventuele gemeentelijke plannen en andere ‘insider information’. Zo bent u het beste geïnformeerd in uw besluitvorming.
 
3. Extra onderzoek
Wanneer u na het bezichtigen nog steeds echte interesse hebt in een woning, kan het nodig zijn extra onderzoek te doen. Wij adviseren u uitgebreid hierover. Het kan nodig zijn, een bouwkundige in te schakelen voor nadere inspectie. Daarnaast kunnen onze makelaars een extra onderzoek doen naar bijvoorbeeld:

- eventuele funderingsproblemen;
- slapende vereniging van eigenaren;
- achterstallig onderhoud van de VvE;
- erfpacht of eigen grond?
- de ontwikkelingsrichting van de buurt;
- de verbouwingsmogelijkheden met eventuele aanvraag voor een bouwvergunning.  

4. Onderhandelen
Heeft u uw keuze voor een bepaalde woning gemaakt, dan adviseert Q-Bus Makelaars over de beste biedingsstrategie. Onze makelaars zijn ook gecertificeerd. Daarom hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien kunnen wij als NVM-makelaar kijken in de NVM-database, om te zien wat de huidige marktwaarde is van vergelijkbare woningen in de buurt. Brengt u een bod uit, dan kan Q-Bus Makelaars het bod op uw verzoek van ontbindende voorwaarden voorzien. Een verkoopovereenkomst wordt ontbonden als niet aan die voorwaarden voldaan is. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

- financieringsvoorbehoud;
- bouwkundige keuring;
- NVM No-Risk clausule.  

5. Naar de notaris voor het koopcontract!
Zodra er een akkoord is bereikt over het bod, kan de notaris een koopakte opstellen. U loopt deze samen met ons door om zeker te zijn dat alles klopt. Bij Q-Bus Makelaars letten we in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Als alles in orde is, ondertekenen u en de verkoper de koopakte, nadat deze door ons in gecontroleerd. U ontvangt beiden een kopie van de akte. Zodra de koopakte door beide partijen is ondertekend, ontstaat de koop. 
 
6. Uw woning financieren
Is de koopakte getekend? Gefeliciteerd! Maar u bent er nog niet. Eerst dient u de financiering definitief rond te maken. Dit gebeurt meestal in de vorm van een hypotheek. Aan de hand van de koopsom, uw eventuele verbouwingsplannen, het eigen geld dat u eventueel inbrengt en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en uw notariskosten voor het transport), stelt uw hypotheekadviseur precies vast welk bedrag u aan hypotheek nodig hebt, welke rente daarover gerekend wordt en welke maandlasten u dat geeft.
 
Taxatie door een erkend taxateur
Meestal is voor de financiering een taxatie van de woning nodig. Hiervoor heeft u altijd een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur nodig. De taxateurs van Q-Bus Makelaars zijn gecertificeerd, maar wij mogen geen taxatierapport voor u opstellen: we zijn immers zelf bij de aankoop betrokken. We kunnen u natuurlijk wel aan een andere gecertificeerde taxateur helpen.
 
Zodra de financiering rond is, stuurt de bank de hypotheekstukken naar de notaris. Voor de datum van levering zorgt de bank dat de hypotheeksom wordt gestort op de derdengeldenrekening van de notaris.
 
7. Naar de notaris voor de leveringsakte!
Als een datum is vastgesteld voor de overdracht van de woning, wacht u af tot de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) en de hypotheekakte heeft voorbereid. Op de dag van overdracht inspecteert u samen met Q-Bus Makelaars de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Daarna gaat u naar de notaris en tekent u de akte van leveringen de hypotheekakte. Vervolgens zorgt de notaris ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.

 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring